Bionure inicia un assaig clínic de Fase I del seu compost BN201 al Regne Unit

comunicacio@cataloniabioht.org,

Bionure, empresa associada a CataloniaBio & HealthTech que desenvolupa agents neuroprotectors per tractar malalties neurodegeneratives —inicialment en malalties oftalmològiques rares com la neuritis òptica aguda (NOA) i la neuromielitis òptica (NMO)—, ha anunciat l’inici d’un assaig clínic de Fase I del seu compost principal BN201, que es duu a terme al Regne Unit.

BN201 és un agonista selectiu d’SGK2, primer en la seva classe, que promou la remielinització i la neuroprotecció, oferint una solució disruptiva per a les malalties neurodegeneratives.

La companyia ha reorganitzat el seu consell d’administració i incorpora el prestigiós neuro-oftalmòleg Craig Smith com a nou director mèdic. El Dr. Smith aporta la seva dilatada experiència en companyies com Genentech i Novartis i actualment és assessor de la Fundació Bill i Melinda Gates.

D'altra banda, Alta Life Sciences lidera una ronda Sèrie A de 4 milions d’euros per finançar el desenvolupament clínic del BN201 per a NOA i NMO, malalties que afecten 130.000 pacients a l’any només als Estats Units i Europa, el que suposa un mercat potencial de prop de 1.000 milions d’euros a l’any.

Més informació

Foto: Mar Massó, directora general de Bionure - © Bionure

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies