ProteoDesign tanca una ronda d'1,7 milions per la immunoteràpia contra el càncer

ProteoDesign, biotecnològica sorgida de la Universitat de Princeton i la Universitat de Barcelona el 2012 i membre de CataloniaBio & HealthTech, ha aixecat una ronda de finançament d'1,7 milions d'euros liderada per Caixa Capital Risc que ja estava a l'accionariat. També hi ha participat un inversor privat que es manté en l'anonimat. 

La companyia desenvolupa tractaments immunològics personalitzats contra el càncer a través d’una tecnologia patentada descoberta després de més de 20 anys de recerca pionera en aquest àmbit. El fons obtinguts s'utilitzaran per avançar candidats a fàrmacs a la fase preclínica.

Tal com explicava en aquesta entrevista de CataloniaBio & HealthTech al Dr. Miquel Vila Perelló, CEO de ProteoDesign, "els anticossos conjugats són una classe de nous agents bioterapèutics molt prometedora en oncologia". El seu gran avantatge respecte aproximacions quimoterapèutiques tradicionals, "és que permeten l’eliminació selectiva de les cèl·lules canceroses, sense afectar les cèl·lules sanes, i d’aquesta manera es redueixen els riscos d’efectes secundaris i es proporciona una finestra terapèutica més àmplia". 

Les instal·lacions de l'empresa estan situades al Parc Científic de Barcelona (PCB). 

Foto: Miquel Vila Perelló és cofundador i CEO de l'empresa - © ProteoDesign

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies