Catorze empreses de CataloniaBio participen en el Programa Farma-Biotech


La reformulació de les inversions en R+D, l'expiració dels drets de patent de medicaments, la irrupció dels fàrmacs d'origen biològic o la tendència a externalitzar part de la recerca han provocat un canvi important en la manera de desenvolupar nous medicaments. En aquest sentit, l'interès de la indústria farmacèutica per trobar nous fàrmacs de forma eficient en col·laboració d'empreses biotecnològiques i centres de recerca va en augment.

Per facilitar aquest partnering, entre el 2011 i 2014 s'ha dut a terme el Programa Farma-Biotech impulsat per Farmaindustria (en el marc de la Plataforma Tecnològica Espanyola de Medicaments Innovadors) i amb la col·laboració des d'un inici de l'associació d'empreses CataloniaBio.

L'informe de resultats del programa s'ha presentat a Barcelona, el dia 1 de juliol al Parc de Recerca Biomèdica (PRBB), amb la presència de Jordi Ramentol, vicepresident de Farmaindustria i director general de Ferrer, i Ignasi Biosca, president de CataloniaBio i conseller delegat de Reig Jofre.

Fruit de la inquietud de CataloniaBio d’obrir noves vies per donar a conèixer els projectes d’R+D de les seves empreses associades a les companyies de Farmaindustria "les dues entitats van definir el model de programa el qual, posteriorment, s’ha expandit en altres àmbits geogràfics i altres actors de l’ecosistema de la recerca i la innovació" ha explicat Ignasi Biosca.

86 projectes d'R+D en marxa

En total, 33 farma, 37 biotec i 23 centres de recerca i hospitals han participat activament en el programa i s'han generat 86 projectes d'interès, la majoria dels quals han arribat en diferents etapes en el seu procés d'interacció amb les farma. Un 49% dels projectes seleccionats són de Catalunya. Per àmbits terapèutics destaquen l'oncologia, el sistema nerviós, les malalties inflamatòries, cardiovascular i les malalties infeccioses.

De CataloniaBio hi participen: Almirall, Esteve, Ferrer, Laboratoris Leti, Reig Jofre, AB-Biotics, Ability Pharmaceuticals, Archivel Farma, Aromics, BCN Peptides, Bionure, Neuroscience Technologies, Oryzon i Spherium Biomed.

"Farma-Biotech és una iniciativa pionera en el seu plantejament. Hi ha una voluntat clara de donar-li continuïtat, ja que afavoreix l'ecosistema de la innovació a Espanya" ha assenyalat el sotsdirector general de Farmaindustria, Javier Urzay.

Consulta l'informe

L'informe està estructurat en tres seccions: programa (projectes presentats, anàlisi i agents participants); tecnologies, empreses i centres de recerca (productes en desenvolupament presentats a les trobades i avenços); i percepcions sobre l'assoliment i resultats.

Es pot consultar complet en castellàanglès.

Més informació

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies