Víctor Sánchez: "A Catalunya ens toca consolidar el nostre lideratge en l'FDA"


Victor Sánchez és el president i CEO de Pharma-Bio Serv, una consultoria nord-americana amb més de 23 anys de trajectòria en la prestació de serveis a la indústria farmacèutica, biotecnològica, de productes sanitaris, cosmètics i suplements alimentaris. La seva expertesa és en les àrees de compliment regulador, sistemes de qualitat, qualificació d'equips i anàlisi fisicoquímic i microbiològic, entre d'altres. Actualment, la companyia té la seu central a Puerto Rico i oficines als Estats Units, Irlanda, Brasil, Costa Rica i Espanya.

El vostre punt fort és l'experiència i el coneixement de l'entorn regulat per l'FDA i el mercat americà?

Sí, així és. Aquest coneixement, aquest capital humà, ens ve d'haver nascut i crescut a Puerto Rico, un dels països amb més activitat de la indústria regulada per l'FDA durant més de 30 anys. Els nostres consultors, tots amb experiència real en companyies regulades per l'FDA, es mantenen al dia de les expectatives i les regulacions i comparteixen de forma contínua el seu coneixement i experiència, el que nosaltres anomenem Good Knowledge Management Practices (GKMP). A hores d'ara, tenim més de 350 associats a nivell global no només amb experiència en pràctiques FDA, sinó en moltes altres agències com l'EMA, ANVISA, HealthCanada, COFEPRIS, TGA...

En què podeu ajudar a una pime o start-up biotecnològica o de tecnologia mèdica ubicada a Catalunya?

En moltes àrees. Des d'enfocar correctament el camí per al registre del seu producte, identificant els punts crítics per a les agències i ajudant-los a solucionar les potencials debilitats de l'inici, passant per la preparació dels seus dossiers reguladors fins a trobar el soci de fabricació del seu producte, establir sistemes de control i qualitat, i generar tot un sistema de gerència de la qualitat dels seus proveïdors. No cal dir que podem ajudar a la companyia a preparar un cas de negoci en el qual puguin avaluar si fabriquen ells mateixos o si subcontracten. En el cas de decidir fabricar, podem trobar el lloc més atractiu des del punt de vista financer, tècnic i humà.

A Catalunya hem treballat amb companyies de totes les mides, des de multinacionals a negocis familiars. En general, he de dir que ens encanta treballar amb start-up ja que un és capaç d'intuir el valor del que fan, la passió que senten pel seu treball, i sentir-se part del seu èxit i creixement.

Quines recomanacions podeu donar a una companyia que es plantegi entrar al mercat dels Estats Units durant el 2017?

La nostra recomanació és que primer de tot estudiïn molt bé la necessitat i les oportunitats dels seus productes o serveis en aquest mercat. Una vegada que confirmin el potencial i entenguin les demandes reguladores, ja que poden ser una càrrega documental, de qualitat i econòmica molt alta, es veurà que la inversió té un retorn molt més elevat. És important que siguin conscients de les demandes del mercat i que ho facin de la mà de professionals ja que no és la primera companyia que veiem que s'espanta i malmet el seu projecte per no conèixer des del principi el cost de la inversió i per buscar massa tard ajuda per al seu projecte.

Quin és l'objectiu empresarial que teniu per als propers tres anys?

Créixer i crear valor a la indústria, als nostres empleats i als nostres accionistes. En el pla estratègic global hem tingut en compte el creixement orgànic i a través d'adquisicions i aliances. En el primer cas, el nostre pla inclou el creixement geogràfic, l'augment de la cartera de serveis i la provisió dels nostres serveis a més indústries que els requereixin. Pharma-Bio Serv s'ha centrat en els darrers anys en el seu posicionament, el creixent a Llatinoamèrica i l'expansión de les seves operacions a altres països on la indústria està en creixement.

Parlant d'Europa, Espanya i més en particular Catalunya, estem obrint camí i creant un reconeixement sense pressa, però sense pausa. Encara ens hem de guanyar la confiança de moltes companyies que puguin beneficiar-se dels nostres serveis. Quan s'està en el món de la consultoria, fer-se un nom requereix temps durant el qual has de demostrar el teu valor, diferenciació i que les teves solucions satisfacin als clients. Aquí ens toca consolidar el nostre lideratge, crec que indiscutible en el coneixement de l'FDA, i també els nostres serveis més recents com afers reguladors i el laboratori d'anàlisi per contracte ubicat a Espanya i registrat amb l'FDA.

Què espereu de la participació en una associació empresarial com CataloniaBio?

Que sigui un dinamitzador de les nostres relacions amb les empreses. Ens agrada participar en totes les associacions possibles d'interès per a la indústria perquè són bons fòrums d'intercanvi de coneixement. Per descomptat, també per donar-nos a conèixer més enllà del nostre treball diari i de la nostra activitat de desenvolupament de negoci.

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies