GoodGut i Vall d’Hebron estudien la implementació del primer test diagnòstic no invasiu per la síndrome de l’intestí irritable

comunicacio@cataloniabioht.org,


L’Hospital Universitari Vall d'Hebron i l'empresa biotecnològica Goodgut, empresa del grup HIPRA, ambdós membres  de CataloniaBio & HealthTech, inicien un estudi d’implementació del RAID-Dx, un test diagnòstic de la síndrome de l'intestí irritable (SII) de forma no invasiva. L'estudi es durà a terme amb 300 pacients amb símptomes  de la malaltia.

El RAID-Dx és el  primer test diagnòstic no invasiu per diagnosticar en positiu la SII mitjançant la determinació en femta de la signatura microbiana específica d’aquesta patologia. A més, aquest instrument desenvolupat per GoodGut permet discriminar aquesta síndrome d’altres malalties inflamatòries intestinals, com la colitis ulcerosa i la malaltia de Crohn, que cursen amb simptomatologia similar.

La utilització del test diagnòstic RAID-Dx en l’àmbit de l’atenció primària permetrà reduir el temps necessari perquè aquests pacients siguin diagnosticats i obtinguin un tractament òptim, la qual cosa hauria de millorar significativament la seva qualitat de vida. A més, es preveu que amb l’ús del RAID-Dx s’evitaran almenys el 30% dels procediments diagnòstics actuals, ja que només permeten descartar altres malalties, i agilitzarà les derivacions d’aquests pacients a l’atenció especialitzada, tot plegat millorant l’eficiència de la utilització dels recursos del sistema de salut.

En aquest estudi, individus prèviament diagnosticats amb SII i que presentin simptomatologia en el moment de ser inclosos en l’estudi, seran sotmesos al test RAID-Dx per tal d’avaluar el rendiment clínic de l’instrument. A més, es mesurarà l’impacte en la qualitat de vida del pacient en base a la millora en la rapidesa del diagnòstic i l’accés al tractament, així com l’estalvi que pot representar.

Actualment, la Síndrome de l’Intestí Irritable afecta entorn l’11% de la població europea i es troba dins el rànquing de les 10 malalties més difícils de detectar, allargant-se el diagnòstic entre 1 i 5 anys.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies