La Nit de CataloniaBio & HealthTech consolida l’entitat com a punt de trobada del sector

comunicacio@cataloniabioht.org,


La Nit de CataloniaBio & HealthTech és la cita anual de referència del sector de la biomedicina i la salut a Catalunya, un sopar-networking de caràcter institucional que ofereix una oportunitat única per interaccionar i conversar amb els principals representants del sector. En la seva intervenció institucional, Joan Puig, el president de CataloniaBio & HealthTech, ha valorat molt positivament la consolidació de l’entitat com a punt de trobada i s’ha mostrat “satisfet de veure més gent que mai, cares noves, joves, més dones i major representació d’institucions públiques. Ens hem de sentir orgullosos de dir sense por d’equivocar-nos que CataloniaBio & HealthTech lidera el sector a casa nostra, i un acte d’aquesta rellevància ho fa palès”. Ha destacat la dualitat de CataloniaBio & HealthTech, com a associació empresarial i com a clúster “que ens diferencia d’altres pel caràcter dinamitzador de l’ecosistema a través de la emprenedoria, transversalitat, representativitat i impacte en el territori, més que per la promoció de projectes d’innovació, perquè aquesta és una activitat que ja fem cada dia i que tenim plenament integrada en el nostre ADN.”

També ha traslladat un missatge d’optimisme davant de les dades positives que aporta el nostre sector, que és capaç d’atraure projectes de recerca industrials, crear llocs de treball, fer innovació i atrau capital per a les nostres biotecnològiques amb xifres rècord. En aquest sentit, Puig ha valorat que “el sector de la salut es troba, malgrat el context actual, en una situació de gran dinamisme amb molts projectes d’alt valor afegit”.

Finalment, com a representant del sector, el President ha repassat alguns dels aspectes que es consideren importants per l’economia i pel sector en concret, des d’infraestructures necessàries fins a polítiques públiques pendents.

Durant la Nit, els assistents van gaudir d'una conferència inspiracional de Cosimo Chiesa, Professor de Direcció Comercial a IESE Business School.

La Nit també és el moment de desvetllar i lliurar el Premi Bioèxit 2023, enguany per a dues empreses, a SpliceBio i Avinent Implant System per les fites assolides durant el 2022 en l’àmbit de la salut i les ciències de la vida a Catalunya. Mariona Serra, vicepresidenta de CataloniaBio & HealthTech, ha estat l’encarregada d’anunciar els guanyadors, just després de repassar els èxits de les empreses durant el 2022, destacant que són moltes les que també haurien merescut el reconeixement.

El premi el van lliurar Laia Arnal, Directora General de Societat del Coneixement, Transferència i Territori, en representació de la Conselleria de Recerca i Universitats; i Ramon Maspons, Director d’Estratègia i Innovació a la Conselleria de Salut. En les seves paraules de clausura, Arnal va destacar l’alineació entre els objectius de la Conselleria que representa i els de CataloniaBio & HealthTech en “impulsar activament polítiques per la valorització, per la transferència, i per promoure també les col·laboracions publico privades. En última instància fent-ho per construir un sector competitiu a nivell internacional aquí, a Catalunya”. Maspons, al seu torn, va fer referència a les línies d’acció de la Conselleria de Salut, destacant el sector industrial: “Quan parlem de polítiques de salut, parlem de polítiques industrials”. Afegia que “el nostre repte com a administració és posar aquestes tecnologies, que vostès desenvoluparan, a disposició de tothom”.

La Nit de CataloniaBio & HealthTech ha comptat amb el suport de BCN Peptides (Gold Sponsor) i Genesis Biomed (Silver Sponsor), i amb la col·laboració d’ACCIÓ.


Informació relacionada: 




Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies