La vacuna Ruti® d’Archivel comença un assaig clínic a l’Índia per provar-ne l’eficàcia com a adjuvant de la teràpia contra la tuberculosi

comunicacio@cataloniabioht.org,


L’empresa biotecnològica Archivel Farma ha iniciat oficialment l’assaig clínic de la seva vacuna terapèutica RUTI® a l’Índia. Per l'assaig es reclutarà 90 pacients amb tuberculosi (TB) i 50 pacients amb TB resistent a diversos medicaments. L’objectiu de l’estudi clínic és avaluar la capacitat de la RUTI® d’escurçar el temps durant el qual l’esput es manté positiu, fet que va lligat a una millora en el temps de curació i a una reducció del temps infectiu del pacient. De ser així, la RUTI es podria proposar com a tractament coadjuvant al tractament actual per tal d’escurçar el temps i/o el nombre de fàrmacs necessaris per la curació.

Els assaigs clínics els durà a terme la CRO índia CRO Clinical Research Network India a dos centres del país, a Nova Delhi i Agartala. El primer pacient de l’assaig es va reclutar aquest passat 30 de setembre. "Per a Archivel representa una gran fita ja que ofereix l'oportunitat d'apropar-se a les noves troballes clíniques que s'espera que contribueixin al desplegament futur de la vacuna RUTI® a tot el món per millorar la vida dels afectats per la malaltia", valora Olga Rué, directora general d’Archivel Farma, membre  de CataloniaBio & HealthTech.

L'assaig clínic està finançat dins del projecte del consorci STriTuVaD pel programa EC-Horizon 2020 i també pel Departament de Biotecnologia del Govern de l'Índia.

Archivel Farma, biotecnològica fundada el 2005 a Barcelona, treballa en el desenvolupament de l’agent immunoterapèutic RUTI® amb l’objectiu de desenvolupar la vacuna RUTI® per a diferents indicacions fins a fases clíniques avançades i llicenciar-la a empreses del sector farmacèutic que puguin introduir-la al mercat.


També et pot interessar:

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies